Blogg 2012

Högås Bittersweet Melody E: Simberg Superman- Ophra - Zephyr.

Lördagen den 13 Oktober

Då har hösten kommit till oss. Det är kallt, men kan ju ändå vara riktigt fint med alla färger på löven som ska ramla. Sen är det ju det att alla löven ska räfsas upp och det är ju inget man ser fram emot. Då önskar man sig en höststorm (bara en) och så var problemet löst. Om inte gubben tar sig an det vill säga

Ponny championatet är överstökat. Många fina ponnisar var där.
Superstar E: Superman blev 2 a bland 6 åriga dressyrponnyer kat D. Knappt slagen med några tiondelar av fina Esse Goldwin och Jennifer Holgerson. En riktigt bra insats av honom och ryttaren Sofie Lexner, med tanke på att Superstar endast har gjort 2 starter sen 4 årschampionatet så är det riktigt JÄ_kla bra.

Högås Bittersweet Melody deltog som 4 årig gångartstalang. Fick ju dubbla utmärkelser i Bollerup.
Melody var inte riktigt färdig för sin uppgift enligt Tessan, men skötte sig exemplariskt. Melody gjorde det hon skulle och det hon kunde för dagen. Fick fin kritik med bl a bra bakbensaktivitet.
Då jag har både mor och far till Melody och väntar ett helsyskon till henne önskar jag att den kommer att bli lika fin.

Tessan Holmberg, Högås stuteri är en tjej jag varmt rekomenderar om ni vill ha en väl utbildad ponny.
Utbildad hippolog.
Din häst blir skött och utbildad på bästa sätt.

Lyckliga Stephanie Linde med Inspi (Red) Justic efter segern på SM

Hösten har kommit till oss. Och jag som vanligt är dålig på att uppdatara min hemsida.

Båda mina sto är dräkiga. Divine med Rolle och Ophra med Superman. Spännande, Spännande.

Supermans avkommor har än en gång visat sin fina kvalite.
Inspi (Red) Justice UE: National Zenit vann SM för 4 åriga ponnier tillsammans med sin ryttare Stephanie Linde. Äg: Hagård Hästgård, Malin Myramn. Ett stort grattis till er och er fina ponny.

Högås Bittersweet Melody UE: Zephyr fick dubbla utmärkelser i Bollerup och är kvalad till championatet i Falkenberg. Ägaren Tessan från Högås Stuteri har valt att visa henne i gångarter. Ett stort grattis och lycka till.

Monepenny TM  UE: Bernstein fick tyvärr ingen valör. En superfin ponny som för dagen inte var med på noterna. Monepenny fick superfin kritik i hoppningen med bl a en otroligt fin fram och bakbensteknik.
Tyvärr var hon lite loj och hade dålig framåtbjudning.
Är ju alltid svårt med dräktiga sto hur dagsformen är.
 Monepenny  är dräktig med Brännornas Rigoletto RP 168.  En hingst som passar perfekt tror jag. Ska bli spännande på hög nivå att se den avkomman.

Avkommorna börjar att trilla ut efter mina hingstar. Alltid kul när man får bilder från stoägarna. Det här med föl är ju rena julafton.

Superman har 2 små flickor som kommer och rider på han nu, och han bara njuter av deras tillvaro. De har så skoj ihop.

Divine, Ophra och Smokie får också deras uppmärksamhet till fullo.
Trinity har sin egen tjej som kommer till henne.
Man kan komma ut i stallet och då är där rena discot med radio och hästar som har tottar och flätor lite överallt.
Härligt med snälla hästar och glada ungar.

Fredagen den 1 Juni

Showman är såld till ett par tjejer i Stockholm. Känns riktigt rätt då de ska fortsätta mina planer på att ta fram honom som hingst. Han är ju ett ritktigt hingstämne både i mina ögon och många andras. Svider i själen, men jag har tagit mitt förnuft till fånga och insett att jag inte kan ha 3 hingstar. Därför känns det riktigt bra att han får chansen i sitt nya hem.
De nya ägarna har även tidigare tagit fram en hingst som blivit godkänd. Skoj.
Showman kommer att stanna här ner i Skåne över sommaren och gå på bete med sin vinterkompis och åka upp till sensommaren.

Tiden går och man hinner inte med riktigt med det man ska göra, som att uppdatera sin hemsida.
Quissi och Rolle fick den 20 April en helt underbar liten dotter som jag döpt till Designs Whitney. Hon kommer att bli svart och det säger man ju inte nej till. Ett stoföl som jag kommer att behålla för framtida avel.

Divine fick tyvärr ett dödfött stoföl den 18 Mars. Ett vackert stoföl som var isabell med bläs och 4 vita strumpor. Livet stannade upp där ett tag och allt kändes så orättvist.
Nu har jag ju turen att göra om samma kombination igen, så Divine är ombetäckt med Rolle, och jag håller alla tummar att det går vägen nästa gång.

Har köpt in ett nytt halvblodssto som heter Ophra. Köpte henne av Gitte Johansson från Löberöd, men som varit utlånad till Tessan Holmberg, Högås stuteri. Tessan har en avkomma efter Ophra och Superman som hon är jättenöjd med så valet av hingst blev ju enkelt. Superman såklart. Och Ophra är betäckt här nu i dagarna och ska kollas inom 14 dagar.

Smokie och Showman ska säljas. Svider i själen då jag vet att jag har två helt underbara individer som kommer att bli något alldeles speciellt. Smokie är ju en outständing, om man bara vill vänta ut honom åldersmässigt och Showman är ju absolut ett hingstämne för den som vill. Men kommer även att bli en kanon ridponny.

Fredagen den 20 Januari

Rolle och Ida jobbar på med en sakta igångsättning, men det har inte varit det lättaste. Rolle tror ju att han är helt frisk och vill ju mycket mer än han får för tillfället.  Tur att Ida är så duktig och kan hålla hans alla fyra fötter på jorden.

Just nu faller här lite snö här. Jag verkligen gillar det. Men det är väl borta imorgon när jag vaknar igen. Tycker gott att vi kan få lite vinter, om inget annat för våra barn som så gärna vill leka i snön.
Och även lite rena hästar hade varit härligt just nu. Den ena är lerigare än den andre.

Jag och min man har beställt en resa till Turkiet i Augusti. Ska bli så härligt att bara komma bort, och inga måsten finns på listan på en vecka.

Har bestämt mig för att sälja Smokie. Tar verkligen emot då han har allt. Gångarter som bara får en att häpna och ett lynne som man bara älskar.
Men då jag håller på med avel och är begränsad med plats får det bli så här. Är kräsen på var han hamnar och det måste kännas helt rätt, annars bygger jag ut.


Fredagen den 13 januari

Rolle har nu varit på återbesök hos vetrinär efter 2 behandlingar i sitt högra bakknä. Han är nu frisk för att så nätt sättas igång. Inom 3 veckor kan han börja träna så smått. Hoppas nu att det blir bra och att han och Ida får en fin sommar med härliga tävlingar.

Måndagen den 9 Januari

Då var julen och det nya året avklarat. Allt har flötit på bra och vi har haft det mysigt med mycket ledighet och tillfälle att träffa alla i släkten.
Tomte lyckades ju jag bli till mitt lilla barnbarn Liam. När tomten skulle ut och leta upp en käpp så råka jag slå huvudet i en räfshacka AJ, kändes inte alls bra. Upp med handen på huvudet och OJ det var ju inte bra!!! Blod. Jisses. In som f-n igen och fick låta de andra se på det och kunde bara konstatera att tomten för denna kväll behövde lagas lite. Men kvinna som man är skötte man sin plikt och tomta först, sen bar det av till akuten för lagning. Men lika glad är jag för det.
God fortsättning alla.

Hästarna har mest funnits där och inte mycket tid har lagts på dom förutom det dagliga med in och utsläpp, samt mockning och fodring. Konstigt!! Man lägger ju massor med timmar där varje dag ändå.

Kan undra var allt regn kommer ifrån, det är ju faktiskt inte flodhästar jag har (skämt åsido). Men det känns så meningslöst att behöva släppa ut dom i en lerig hage. Inte ens roligt att gå ut med kameran.
Längtar faktiskt efter lite vinter nu. Bättre än detta i varje fall. Där är ju lite tid kvar att få vinter, så vi får väl se vad det blir av det.Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS